Foto: HelpSXM

PHILIPSBURG – In Sint-Maarten is het organiseren van kleine fundraisers broodnodig om het eiland er bovenop te helpen na orkaan Irma. De categorie 5 orkaan raasde ruim een jaar geleden over het eiland. De wederopbouw gaat traag, onder andere omdat de Wereldbank moet toezien op een goede besteding van het geld voor wederopbouw vanuit Nederland.

Ook vanuit het Rode Kruis wordt geen noodhulp meer gegeven. De hulporganisatie deelt sinds september geen voedselbonnen meer uit.

Gratis maaltijden
DJ Jansen en Joost de Jong, de oprichters van Freegan Food Café, delen op het eiland gratis veganistische maaltijden uit aan de bevolking die het nodig heeft. Om andere stichtingen en goede doelen een extra zetje te geven, organiseren Jansen en De Jong ook fundraisers.

De opbrengst van hun laatste fundraising was 6593 dollar. Deze opbrengst is onlangs uitgedeeld aan zes goede doelen. Elk kreeg 1100 dollar. Animal Defenders en All About A Smile zijn twee van de stichtingen kregen het geld overhandigd en zijn daar ontzettend dankbaar voor.

Zo slaat All About A Smile boodschappen in voor de eilandbewoners zonder geld en betaalt Animal Defenders de dierenartsbezoeken voor verwaarloosde honden:

Door Tim van Dijk en Marcia van Oers