Wij brengen nieuws en achtergronden over de Caribische gemeenschap, met veel aandacht voor de persoonlijke verhalen. Caribisch Netwerk is een onafhankelijke nieuwsvoorziening van de Nederlandse publieke omroep door de NTR.

Zie, hoor of lees zelf wat de Caribische gemeenschap bezighoudt

Onze correspondenten volgen de ontwikkelingen op alle zes eilanden: Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Bonaire, Sint-Eustatius en Saba. Ook volgen we de politiek in Den Haag en de Caribische gemeenschap in Nederland.

Blijf op de hoogte

Twitter: @CaribischNet

Facebook: Caribisch Netwerk

LinkedIn: Caribisch Netwerk

De nieuwsbrief

Neem contact

Tips, vragen of opmerkingen? Neem contact met de redactie op via caribischnetwerk@ntr.nl

Post

NTR
t.a.v. Caribisch Netwerk
Postbus 29000
1202 AM Hilversum

De redactie

Hoofdredactie: Carmen Fernald

Coördinatie: John Samson & Sharina Henriquez

Aruba:
Sharina Henriquez & Melissa Stamper

Curaçao: Dulce Koopman, Kim Hendriksen & Oscar van Dam

Caribische gemeenten Bonaire, Saba en Sint-Eustatius: Marit Severijnse, Nathaly Evertsz-Ipcedencia & John Samson

Sint-Maarten: Oscar van Dam & Kim Hendriksen

Nederland: John Samson & Joan de Windt

Caribisch Netwerk is een nieuwsvoorziening van de taakomroep NTR. Het wordt gemaakt in samenwerking met het productiehuis Journalistes Expérimentés.

 

John Samson – Redactie-coördinator & politiek Den Haag

Twitter: @JohnRSamsonE-mail: john.samson@ntr.nlJohn Samson is coördinator van Caribisch Netwerk. Daarnaast volgt hij politiek Den Haag en de regionale politiek van Bonaire, Saba en Sint-Eustatius.Voor NPO Radio 1 maakt hij de podcast ‘De Vergeten Klimaatcrisis’. In de afgelopen jaren heeft hij voor de NTR voor verschillende discussieprogramma’s op NPO Radio 1 en live talkshows op NPO 2 als samensteller en regisseur.Binnen de Nederlandse publieke omroep helpt John andere programma’s en redacteuren om meer aandacht te besteden aan de Cariben.
Sharina Henriquez –  Redactie-coördinator Caribe & correspondent Aruba

E-mail: sharina.henriquez@ntr.nl Sharina Henriquez is sinds de start van Caribisch Netwerk in 2013 correspondent Aruba en sinds 2018 ook coördinator voor de Caribische eilanden.Sinds de corona-pandemie maakt Sharina zich hard voor persvrijheid die onder druk staat.Na het behalen van haar bachelor Journalistiek (Utrecht), ging ze aan de slag bij Stadsradio Den Haag en NOS. Sinds 2006 op Aruba werkte ze als verslaggever en redactiechef bij Amigoe Aruba en hoofdredacteur van Bon Dia Aruba.
Oscar van Dam – Correspondent Curaçao
Oscar werkte ruim twaalf jaar als journalist in Nederland, voordat hij zich in 2003 op Curaçao vestigde. Oscar werkt daarnaast als  redacteur bij dagblad Extra en correspondent van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) voor het Caribisch deel van het Koninkrijk. Hij geeft ruim vijftien jaar les in Journalistiek op de Universiteit van Curaçao. Op Curaçao werkte Oscar onder meer als chef-redactie bij het Antilliaans Dagblad en bij televisiezender CBA Television. Ook werkte hij lange tijd als journalist voor Paradise FM.