Caribisch Netwerk brengt nieuws, actualiteiten en achtergronden over Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten en de Caribische gemeenschap in Nederland. Met een netwerk van lokale journalisten volgen we de ontwikkelingen op de zes eilanden van het Nederlandse Koninkrijk. Het netwerk volgt ook de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap in Nederland en de politieke besluitvorming in Den Haag die gevolgen heeft voor de zes eilanden en/of voor de Caribische gemeenschap in Nederland. Caribisch Netwerk is onafhankelijk.

Caribisch Netwerk maakt zowel Nederlandstalige als Engelse en Papiamentstalige radioreportages, nieuwsberichten en artikelen die worden verspreid via lokale mediapartners op de zes Caribische eilanden.  De website van Caribisch Netwerk fungeert als de centrale plek voor de Caribische partners om de bijdrages te vinden. Zij mogen die voor hun eigen medium gebruiken als zij voldoen aan de voorwaarden die daarvoor zijn afgesproken.

Caribisch Netwerk levert in Nederland (media)bijdrages aan de programma’s van de Nederlandse publieke omroep, zoals de NTR en de NOS. Caribisch Netwerk is een productie van de NTR en Journalistes Expérimentés bv.

Redactie Caribisch Netwerk:

Leoni Leidel-Schenk – Coördinator

Natasja Gibbs – Coördinator

Sharina Henriquez – Coördinator

Correspondenten:

Aruba: Sharina Henriquez, Bobby Spier

Bonaire: Ronald A. Muyden, Jacqueline Hooftman

Curaçao: Elisa Koek, Dulce Koopman, Deya Mensche

Sint-Maarten: Tim van Dijk, Marcia van Oers

Nederland: John Samson, Natasja Gibbs

Projectleiding:
Frans Jennekens

Productie:
Hans Twint (NTR) & Jean Mentens (Journalistes Expérimentés bv.)

Contact:
Vragen of opmerkingen over Caribisch Netwerk? Neem gerust contact met ons op: caribischnetwerk@ntr.nl

Postadres:
NTR
t.a.v. Caribisch Netwerk
Postbus 29000
1202 AM Hilversum

Volg ons op:

Twitter

Facebook

LinkedIn