Caribisch Netwerk volgt met een netwerk van lokale journalisten de ontwikkelingen op Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Bonaire, Sint-Eustatius en Saba en de Caribische gemeenschap in Nederland. Ook volgen we de politieke besluitvorming in Den Haag die gevolgen heeft voor de Caribische gemeenschap.

Caribisch Netwerk is een product van de NTR en het productiehuis Journalistes Expérimentés en wordt aangestuurd door drie ervaren journalisten:

Leoni Schenk – Coördinator (standplaats Nederland)

Toen Leoni in 2009 haar afstudeerstage op Curaçao liep, werd zij op slag verliefd op het eiland. Na het behalen van haar bachelor Journalistiek, verhuisde zij van Nederland naar Curaçao en werkte voor verschillende lokale en Nederlandse media. Bij Caribisch Netwerk vond ze in 2013 haar thuis als eindredacteur. In 2020 verhuisde ze na 11 jaar correspondentschap terug naar Nederland en stuurt sindsdien vanuit Hilversum, samen met de twee andere coördinatoren op de eilanden, de redactie aan.

 Sharina Henriquez – Coördinator (standplaats Aruba)

Sharina is van Arubaanse afkomst, hoewel geboren op Curaçao. Na het behalen van haar bachelor Journalistiek ging ze aan de slag bij Stadsradio Den Haag en NOS. Vervolgens zette ze haar journalistieke carrière voort op Aruba bij de krant Amigoe en Bon Dia Aruba. Bij de start van Caribisch Netwerk in 2013 begon zij als correspondent. 

Oscar van Dam – Coördinator (standplaats Curaçao)

Oscar werkte ruim twaalf jaar als journalist in Nederland, voordat hij zich in 2003 op Curaçao vestigde. Op Curaçao werkte Oscar onder meer als chef-redactie bij het Antilliaans Dagblad en bij televisiezender CBA Television. Ook werkte hij lange tijd als journalist voor Paradise FM. Sinds 2016 is hij redacteur bij dagblad Extra. Daarnaast is hij sinds 2005 correspondent van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) voor het Caribisch deel van het Koninkrijk en geeft hij al meer dan vijftien jaar les in Journalistiek op de Universiteit van Curaçao. In maart 2021 begon Oscar als coördinator van het Caribisch Netwerk op Curaçao.

Onze correspondenten:

Aruba: Sharina Henriquez

Curaçao: Kim Hendriksen & Dulce Koopman

Bonaire: Marit Severijnse & Nathaly Evertsz-Ipcedencia

Sint-Maarten, Saba & Sint-Eustatius: Ralph Cantave & Tim van Dijk

Politiek Den Haag: John Samson

Contact
Vragen of opmerkingen over Caribisch Netwerk? Neem gerust contact met ons op: caribischnetwerk@ntr.nlPostadres
NTR
t.a.v. Caribisch Netwerk
Postbus 29000
1202 AM HilversumVolg ons op
Twitter |FacebookLinkedIn