Dit is een nieuwsvoorziening van de Nederlandse publieke omroep. Caribisch Netwerk (NTR) volgt met een netwerk van lokale journalisten de ontwikkelingen op Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Bonaire, Sint-Eustatius en Saba en de Caribische gemeenschap in Nederland. Ook volgen we de politiek in Den Haag.

Volg ons

Twitter: @CaribischNet

Facebook: Caribisch Netwerk

LinkedIn: Caribisch Netwerk

De nieuwsbrief

Neem contact

Tips, vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via caribischnetwerk@ntr.nl

Onze redactie
Leoni Schenk – Coördinator, Nederland
Twitter: @Leoni_Schenk
E-mail: leoni.schenk@ntr.nl

Toen Leoni Schenk in 2009 haar afstudeerstage op Curaçao liep, werd zij op slag verliefd op het eiland. Na het behalen van haar bachelor Journalistiek, verhuisde zij van Nederland naar Curaçao en werkte voor verschillende lokale en Nederlandse media. Bij Caribisch Netwerk vond ze in 2013 haar thuis als eindredacteur. In 2020 verhuisde ze na 11 jaar correspondentschap terug naar Nederland en stuurt sindsdien vanuit Hilversum. 

John Samson – Politiek Den Haag, coördinator
Twitter: @JohnRSamson
E-mail: john.samson@ntr.nl

John Samson volgt politiek Den Haag en de regionale politiek van Bonaire, Saba en Sint-Eustatius. Voor NPO Radio 1 maakt hij de podcast ‘De Vergeten Klimaatcrisis’. In de afgelopen jaren heeft hij voor de NTR als samensteller en regisseur voor verschillende discussieprogramma’s op NPO Radio 1 en live talkshows op NPO 2. Binnen de Nederlandse publieke omroep helpt John andere programma’s en redacteuren om meer aandacht te besteden aan de Cariben.

Sharina Henriquez – senior correspondent Aruba
Na het behalen van haar bachelor Journalistiek ging ze aan de slag bij Stadsradio Den Haag en de NOS. Vervolgens zette ze haar journalistieke carrière voort op Aruba bij het dagblad Amigoe en Bon Dia Aruba. Bij de start van Caribisch Netwerk in 2013 begon zij als correspondent. Sharina is geboren op Curaçao, opgegroeid op Aruba.
Oscar van Dam – senior correspondent Curaçao
Oscar werkte ruim twaalf jaar als journalist in Nederland, voordat hij zich in 2003 op Curaçao vestigde. Oscar werkt daarnaast als  redacteur bij dagblad Extra en correspondent van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) voor het Caribisch deel van het Koninkrijk. Hij geeft ruim vijftien jaar les in Journalistiek op de Universiteit van Curaçao. Op Curaçao werkte Oscar onder meer als chef-redactie bij het Antilliaans Dagblad en bij televisiezender CBA Television. Ook werkte hij lange tijd als journalist voor Paradise FM.
Aruba: Sharina Henriquez

Curaçao: Dulce Koopman, Kim Hendriksen & Oscar van Dam

Caribische gemeenten Bonaire, Saba en Sint-Eustatius: Marit Severijnse, Nathaly Evertsz-Ipcedencia & John Samson

Sint-Maarten: Kim Hendriksen

Politiek Den Haag: John Samson

Hoofdredactie/projectleiding: Frans Jennekens

Caribisch Netwerk is een product van de NTR en het productiehuis Journalistes Expérimentés.

Post

NTR
t.a.v. Caribisch Netwerk
Postbus 29000
1202 AM Hilversum