Bondscoach Patrick Kluivert. Foto: Pieter Hofmann.

Bondscoach Patrick Kluivert. Foto: Pieter Hofmann.

MAASSLUIS – Het Curaçaose voetbalelftal heeft de laatste oefenwedstrijd onder leiding van bondscoach Patrick Kluivert gelijkgespeeld. In Maassluis werd het 2-2 tegen topklasser Westlandia.

Volgende maand speelt de ploeg van Kluivert tegen Guyana (1 juni) en de Amerikaanse Maagdeneilanden (7 juni). Daarin wordt beslist wie er doorgaat naar de tweede ronde van de Caribbean Cup-kwalificatie. Na afloop van deze twee wedstrijden zwaait Kluivert af als bondscoach van Curaçao.

Pieter Hofmann in gesprek met Patrick Kluivert

Kansen
Na een vroege openingstreffer leek er weinig aan de hand. Ondanks een stortvloed aan kansen voor Curaçao was de ruststand 1-1. Bondscoach Kluivert was niet tevreden. “Als je ziet hoeveel kansen wij krijgen, moet dat echt beter. De eerste helft hebben we sowieso onder de maat gepresteerd, met veel onnodig balverlies.”

Overigens mocht aanvaller Rangelo Janga zich beklagen dat hij geen strafschop kreeg toen Westlandia-keeper Edgar Leerdam hem torpedeerde in het strafschopgebied.

Tweede helft
Kluivert wisselde enkele spelers in de rust. Ondanks een Curaçaos overwicht bleef de stand echter in evenwicht: 2-2. De bondscoach: “De tweede helft heb ik een andere dynamiek gezien. Het is niet makkelijk om dan ineens de sterren van de hemel te spelen, want de jongens spelen niet vaak samen.”

Kluivert wordt per 1 juli trainer van de A1-junioren van Ajax. De Amsterdamse club verbood hem om beide functies te combineren. Kluivert: “Helaas. Ik kan het ook wel begrijpen omdat ik het volgend jaar heel erg druk ga krijgen. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid als bondscoach.” Kluivert zal op de achtergrond wel een rol blijven spelen.

Toekomst
De toekomst van het Curaçaos elftal ziet er wat Kluivert betreft rooskleurig uit. “We zijn bezig aan een goede reeks. Al had ik het vanavond wel winnend af willen sluiten.”

Voetbalbond FFK is op zoek naar een nieuwe bondscoach, maar heeft weinig financiële middelen. Om die reden wordt gezocht naar een jonge trainer, of anders een ervaren rot in het vak die financieel al binnen is en het niet meer voor het geld hoeft te doen.

Door Pieter Hofmann