Ronald Plasterk komt naar de begrafenis van Helmin Wiels Foto: Nico van der Ven

Ronald Plasterk komt naar de begrafenis van Helmin Wiels Foto: Nico van der Ven

DEN HAAG – Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk vertegenwoordigt Nederland bij de uitvaart van de vermoorde Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels. Dat heeft vicepremier Lodewijk Asscher gezegd tijdens de persconferentie na afloop van de ministerraad. Wanneer de begrafenis plaatsvindt, is nog niet duidelijk. Politiewoordvoerder Reginald Huggins liet vanochtend weten dat er nog geen sectie is verricht op het lichaam van Wiels. Het is wachten op pathologen-anatomen die deze week vanuit Nederland overkomen.

 
Het kabinet heeft vandaag stilgestaan bij de moord op Wiels. Premier Mark Rutte heeft al eerder namens Nederland zijn medeleven overgebracht aan Curaçao. “Het eiland verliest met Wiels een gedreven politicus die vocht voor zijn idealen en die bovenal een groot hart had voor zijn land”, zei Asscher vandaag. Hij wenste de nabestaanden veel sterkte toe in deze tijd van verdriet en rouw.

 
Door : Leoni Leidel-Schenk