nieuw ziekenhuis ontwerp buiten.jpgWILLEMSTAD –Volgens Ballast Nedam voldoet het plan voor Nos Hospital Nobo (NHN) aan alle zorgvoorzieningen en kan de bouw direct beginnen. Het nieuwe ziekenhuis zou dan in 2015 klaar zijn. Deze week presenteerde de Nederlandse bouwonderneming het plan voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis aan de regering.

Het ontwerp voor NHN kent een vloeroppervlak van 37.5000 m², een atrium en een ontmoetingsplek van 3500 m². In het ziekenhuis komen 300 bedden waarvan de helft op eenpersoonskamers. Alle kamers hebben sanitaire voorzieningen, zijn toegankelijk voor NIEUWE ZIEKENHUISrolstoelen en ingericht naar de laatste inzichten op het gebied van hygiëne en infectiepreventie voor de operatie kamer.

Impuls economie
Voor de bouw van het ziekenhuis wil Ballast Nedam lokale arbeidskrachten inzetten. “Gedurende de tweeëneenhalf jaar dat de bouw duurt, willen we ongeveer 300 personen inzetten. Dit kan de economie en werkgelenheid een flink impuls geven. Het plan blijft bovendien binnen de begroting.” Na de uitvoering van het plan, zal Ballast Nedam nog vijftien jaar het gebouw onderhouden en beheren.

Door Elisa Koek