Foto: Awe24.com

Foto: Awe24.com

ORANJESTAD — Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat de man die gisterochtend dood werd aangetroffen bij Baby Beach een veertigjarige Colombiaan is.

Volgens woordvoerder Ann Angela werd in de kleren van het slachtoffer alsnog een paspoort gevonden. Het gaat om de op 15 juni 1974 in Colombia geboren F.N.F. In tegenstelling tot wat politiewoordvoerder Liliana Rasmijn gisteren meldde zijn slechts twee personen gearresteerd en is geen sectie verricht op het stoffelijk overschot.

Een van de arrestanten, een man, had het slachtoffer herkend volgens Angela. Samen waren zij voor de kust bij Baby Beach achtergelaten door een boot. Het laatste stuk van de overtocht moesten zij zwemmen. F. redde het echter niet en verdronk.

Het water buiten het rif van Baby Beach staat bekend als gevaarlijk vanwege de harde stroming. Door de jaren heen zijn daar vaak mensen verdronken. Het is vooralsnog niet duidelijk of het vissersbootje dat enkele uren voordat F. door een toerist in het water werd aangetroffen bij Baby Beach ook het vaartuig is waarmee ze de overtocht naar Aruba hebben gemaakt.

Door Ariën Rasmijn