Oud-minister van Financien George Jamaloodin - foto: Anneke Polak

Oud-minister van Financien George Jamaloodin – foto: Anneke Polak

WILLEMSTAD – George Jamaloodin is sinds vanmorgen weer op vrije voeten. De ex-minister van Financiën werd 24 juli opgepakt in verband met het onderzoek Maximus, maar volgens de rechter-commissaris zijn er op dit moment te weinig bezwaren om hem vast te houden.

 
Het Openbaar Ministerie laat weten dat Jamaloodin nog wel verdachte is. “De rechter-commissaris heeft in zijn beslissing vermeld dat er zeker nog een verdenking bestaat tegen Jamaloodin.”

 
Vrijdag werd een verzoek om vrijlating ingediend, maar dit werd toen nog afgewezen. Loterijbaas Robbie dos Santos die ook was opgepakt in verband met de moord op Helmin Wiels, werd toen wel vrijgelaten.

 
Hoger beroep
De kans bestaat dat het OM de beslissing van de rechter-commissaris van vandaag aanvecht. In tegenstelling tot beslissingen die genomen worden wanneer er een verzoek om opheffing wordt ingediend, hebben zij nu de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan bij Hof van Justitie. Het OM laat weten dit te overwegen.

 
Door Elisa Koek