George Jamaloodin (links)

George Jamaloodin (links)

WILLEMSTAD – George Jamaloodin, destijds minister van Financiën in de regering Schotte, is vanochtend vroeg opgepakt op verdenking van betrokkenheid in de zaak Maximus.

Dit gebeurde in een woning aan de Seru Loraweg waar Jamaloodin tijdelijk verbleef. Er is in deze woning huiszoeking gedaan, bevestigt woordvoerder Guillano Schoop van het Openbaar Ministerie. Ook op andere locaties zijn huiszoekingen gedaan, maar daarover wil Schoop geen mededelingen doen.

De zaak Maximus betreft het onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord op politicus Helmin Wiels, die op 5 mei vorig jaar werd vermoord. De zaak Maximus loopt naast de zaak Magnus, waarbij vier mannen vastzitten op verdenking van het uitvoeren van de moord.

Carlos Monk
Vorige week gaf het Openbaar Ministerie al aan dat er meerdere verdachten waren gehoord in de zaak Maximus, nadat oud-minister Carlos Monk zelf al uit de school klapte en aangaf officieel verdachte te zijn van betrokkenheid bij de moord op Wiels. Wie de andere verdachten waren, kon het OM toen nog niet aangeven.

Magnus
De inhoudelijke behandeling van de zaak Magnus gaat 4 augustus beginnen en zal een week duren. Hierbij zullen Elvis Kuwas (Monster), D’angelo Damascus, Nini Fonseca en Carlos Pieter terechtstaan op verdenking van het uitvoeren van de moord. ‘Monster’ zou Wiels daadwerkelijk hebben doodgeschoten. Het wapen waarmee dit is gebeurd, werd enkele weken terug gevonden in het Waaigat.

Door Anneke Polak

de woning waar Jamaloodin is aangehouden - foto: Anneke Polak

de woning waar Jamaloodin is aangehouden – foto: Anneke Polak