Het Venezolaanse Consulaat in Oranjestad. Foto: Ariën Rasmijn

Het Venezolaanse Consulaat in Oranjestad. Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — De Venezolaanse oud-generaal Hugo Carvajal is woensdagavond op Aruba aangehouden op verzoek van de Verenigde Staten.

Hoofdofficier van Justitie Peter Blanken bevestigt dat Justitie op Aruba uitvoering heeft gegeven aan een rechtshulpverzoek van het Amerikaanse Department of Justice.

Luister naar Ariën Rasmijn in geprek met hoofdofficier Blanken

Carvajal, bijnaam ‘El Pollo’ (De Kip), zou door Venezuela worden aangesteld als nieuwe consul op Aruba en had tijdens zijn arrestatie een diplomatenpaspoort op zak. Dit belette de Arubaanse politie niet om hem aan te houden. “Voor ons is hij niet als diplomaat geaccrediteerd”, aldus Blanken.

Blanken bevestigt dat Carvajal er door Amerika van verdacht wordt medeplichtig te zijn aan drugshandel. Volgens Venezolaanse media zou hij de FARC in Colombia hebben bijgestaan in hun drugsactiviteiten. Een uitleveringsverzoek is nog niet binnen. Venezuela heeft nog niet om Carvajal’s vrijlating gevraagd.

Door Ariën Rasmijn