ORANJESTAD — Alfonso Boekhoudt, directeur van Aruba Ports Authority (APA) wordt de nieuwe gevolmachtigde minister van Aruba in Den Haag. Premier Mike Eman (AVP) maakte dit vanmiddag bekend tijdens een persconferentie.

 
Boekhoudt, die tevens in het bestuur zit van het Rode Kruis, wordt volgende week beëdigd door gouverneur Fredis Refunjol. Hij kan meteen aan de slag als opvolger van Edwin Abath, die naar alle waarschijnlijkheid een andere publieke post krijgt aangeboden op Aruba.

Ariën Rasmijn in gesprek met premier Eman

De aanstelling van de directeur van de havenautoriteit komt als een verrassing. De regering was bezig met een andere kandidaat, namelijk regeringsadviseur Richard Arends. Volgens Eman wees hij het aanbod van de hand omwille van zijn gezin.

 
Kwaliteiten
Boekhoudt bleek op zijn beurt wel beschikbaar en heeft volgens Eman bovendien alle kwaliteiten in huis om deze taak op zich te nemen. Boekhoudt zou wel hebben gevraagd om, na zijn dienstverband in het Arubahuis, zijn oude baan bij APA weer te kunnen hervatten. Er is vooralsnog geen opvolger voor hem bij de havenautoriteit. APA staat in het komende jaar een enorm project te wachten, met de verhuizing van de containerhaven van Oranjestad naar Barcadera.

 
Door Ariën Rasmijn