Het Venezolaanse Consulaat in Oranjestad. Foto: Ariën Rasmijn

Het Venezolaanse Consulaat in Oranjestad. Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD – In reactie op Kamervragen van de PVV verklaart premier Mike Eman dat tijdens zijn recente bezoek met het koninklijk echtpaar aan Caracas, de aanstelling van Hugo Armando Carvajal Barrios als consul op Aruba geen onderwerp van gesprek was.

 
Eman noemt de kwestie ‘delicaat’. De premier doet voorlopig geen uitspraken over de mogelijke aanstelling van de oud-generaal, die van drugshandel voor de Colombiaanse rebellengroep Farc en de marteling en moord op twee Colombiaanse legerofficieren wordt verdacht.

Ariën Rasmijn in gesprek met premier Mike Eman

 
Eman zegt dat de geruchten over de aanstelling van Barrios via de pers te hebben vernomen. Volgens de premier is er nog geen officieel bericht vanuit de Venezolaanse autoriteiten over de aanstelling van Barrios bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland aangekomen.

 
Door Ariën Rasmijn