Minister-president Asjes bij het Curaçaohuis - foto: Jamila Baaziz

Minister-president Asjes bij het Curaçaohuis – foto: Jamila Baaziz

DEN HAAG – De Curaçaose minister-president Ivar Asjes heeft in Nederland niet gesproken over de Bosmanwet, zegt hij. Desgevraagd laat hij wel weten dat er voorbereidingen getroffen worden voor een informatiedesk op Curaçao.

Daar moeten mensen die overwegen naar Nederland te emigreren goede informatie kunnen krijgen ter voorbereiding. “Nederland is niet het paradijs”, zegt hij.

Premier Ivar Asjes over de Bosmanwet (bijdrage: Jamila Baaziz)

Wanneer de desk er komt, is nog duidelijk zegt Asjes, maar in februari start samen met Stichting Studiefinanciering Curaçao al een traject om studenten te informeren. “Misschien kunnen we dat breder inzetten.” Ook ziet hij kansen in een samenwerking met stichting MADI in Amsterdam Zuidoost, die maatschappelijke steun bent aan Antillianen met problemen. “Zij weten wat de problemen in Nederland zijn. ”

Asjes is blij met de steun in de rug van het Curaçaose parlement, dat zich op 23 augustus tegen de Bosmanwet heeft uitgesproken. Hij ziet het meningsverschil over deze wet tussen Curaçao en Nederland niet als een belemmering op de samenwerking met Nederland: “Als je het over negen van de tien punten wel met elkaar eens bent en met een niet, dan focus je op die negen punten.”

Door Jamila Baaziz