Foto: Caribisch Netwerk

Dieren kunnen overal ter wereld in de knel komen, ook in het Koninkrijk. We zien onvoorwaardelijke liefde en zorg voor dieren van allerlei pluimage. Zo ook op Aruba.

Crijojo Trappers is zo’n opvang dat honden, en andere dieren, van de straat haalt, verzorgt, castreert en steriliseert om ze dan weer terug te zetten. Verslaggever Patricia Cronie loopt voor deze aflevering van Expeditie Nederland een dag mee met oprichter Jacqueline Boderie en andere vrijwilligers van de opvang.

De organisatie van Boderie kwam recent in het nieuws toen het betrokken was bij de ontdekking van het zwaar verwaarloosd hondje Khaleesi en welke leidde tot publieke verontwaardiging en groot maatschappelijk debat.

Expeditie Nederland
In het televisieprogramma Expeditie Nederland werken de regionale omroepen én het Caribisch Netwerk samen. Elke week is er een thema dat door vier regionale omroepen wordt ingevuld. Verschillende onderwerpen komen aan bod; van geschiedenis en cultuur tot actuele vraagstukken en zorg. Door perspectieven vanuit veertien verschillende omroepen wordt er een beeld gegeven van het Koninkrijk als geheel.