AMSTELVEEN – Jerry Morris (47) is een echte fighter. Een kickbokser. Geboren op Aruba. Opgegroeid in de Bijlmer. Hij is succesvol, maar kende een problematische gezinssituatie, zo beschrijft Jerry in zijn autobiografie ‘Succes is een keuze!’ Voor zijn zoon Jay Jay (17) wil hij het anders aanpakken. Eind juni gaan ze voor de eerste keer samen terug naar Aruba. 

Een echt straatschoffie was Jerry. Zijn moeder, Jacky, was amper thuis. Zij werkte ’s avonds en ’s nachts en had weinig tijd voor Jerry en zijn twee jaar oudere broer Renaldo. Waren ze over de schreef gegaan, dan werden ze genadeloos afgestraft.


Sam Jones zocht Jerry en zijn zoon op in Amstelveen

De twee broers begrepen elkaar goed, maar namen het nooit op voor elkaar. Ze gingen nog liever met elkaar op de vuist. Extreem grof was hun taalgebruik dan. Toch maakten ze carrière: als kickbokser. Renaldo maakte op 26-jarige leeftijd een eind aan zijn leven. Jerry weet nog steeds niet waarom.

Onbetrouwbare partners 
Jerry zet door. Zijn leven kent ups en downs. Succesvol is hij in de kickboks-ring. Hij haalt tien wereldtitels, waarmee hij veel geld verdient. Hij richt sport- en entertainment-centra op op Sint-Maarten, waar ook familie woont. Maar door orkanen, mismanagement en onbetrouwbare zakenpartners gaat het telkens mis.

Het had niet veel gescheeld of alle succes had Jerry helemaal kapot gemaakt. Hij werkte in een koffieshop bij zijn eerste sponsor. Hij werd uitgenodigd om vaker rond te hangen bij deze man, van wie later bleek dat hij ook in hard drugs dealde. Hoewel Jerry goed geld verdiende met vechten, wilde hij wel wat bijverdienen. Dat had de man door. Hij bood hem een splinternieuwe auto aan en later zelfs de financiering van een sportcentrum op Aruba. Jerry sloeg het af, deze poging om zwart geld wit te wassen.

Rustiger vaarwater
Nu is de vroegere Arubaan in rustiger vaarwater terecht gekomen. Morris’ laatste wereldtitelgevecht als professional kickbokser was in 2006. Hij was zich daarvoor al volop aan het bijscholen als fitness-instructeur en leraar lichamelijke opvoeding. Hij geeft nu kickboks- en fitness-trainingen in Amstelveen en coacht zijn zoon Jay Jay (17), die ook ambities heeft om wereldkampioen kickboksen te worden.