In samenwerking met de publieke nieuwszender NPO Radio 1 brengt NTR Caribisch Netwerk de podcast ‘Koninkrijkskwesties’ uit. Iedere twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering over Antilliaans-Nederlandse kwesties. Beluister en abonneer op de podcast.

# 2 Sint-Maarten & de politiek na orkaan Irma

Bijna vijf maanden na de verwoesting van orkaan Irma zijn nog veel huizen kapot, bedrijven dicht en dus ook veel werklozen. In februari komen er opnieuw verkiezingen. Wat heeft de bevolking hieraan? Wordt Sint-Maarten in de toekomst misschien een gemeente van Nederland? John Samson praat met Sint-Maartenaar Donellis Browne uit Delft en de Bonairiaanse activist Alfrida Martis. Beluister de aflevering hier.

Steeds meer kinderen van Antilliaanse Nederlanders groeien op zonder het Papiaments thuis te leren. Hoe kwalijk is dit? Natasja Gibbs dit in deze eerste podcast van Koninkrijkskwesties met de kersverse vader en rapper Adje, publicist Xaviera Ringeling en psychologiestudent Ghisainy Lourens. De eerste aflevering download en beluister je hier.