Onder grote mediabelangstelling van de Curaçaose pers vond vrijdagochtend de regiezitting plaats tegen twee mannen die worden verdacht van de moord op rapper Boechi. De populaire muzikant werd vorig jaar december doodgeschoten op het eiland. 

De moord op Ruchendell ‘Boechi’ Windster uit Tilburg zorgde voor een shockgolf. Hij was begin december op het eiland voor optredens en werd kort daarna bij een food truck om het leven gebracht. Al kort na de moord ging het verhaal rond dat de rapper zou zijn vermoord om een ketting. Nu werd er openlijk gesproken over een betaalde moord.

In april zijn twee verdachten aangehouden. Met een vliegtuig van Divi Divi kwamen Churendi C. en Chris Z. donderdag aan uit Bonaire, waar beiden voor hun veiligheid worden vastgehouden. Vrijdagochtend werden ze in twee in afzonderlijke wagens naar het gerechtsgebouw gereden. De aankomst van de twee was live te volgen via de Curaçaose media.

Ketting

In de behandeling stelde Churendi C. dat hij niet op de hoogte was van de plannen van Chris Z.. Die zou volgens C. hebben gezegd dat hij een ketting wilde afpakken van Boechi. Chris Z. zou familie zijn van de rapper.

Volgens C. parkeerde hij en Z. in de nacht van 9 december hun auto dicht bij de auto van Boechi, die stond te wachten bij een truk’i pan aan de Rooseveltweg. C. verklaarde in de rechtszaal dat tot zijn grote schrik Z. naar Boechi toeliep en meerdere keren door de ruit op de rapper schoot.

Verklaring

In de rechtszaal gaf Z. op zijn beurt aan dat C. niet de waarheid vertelt en riep hem op dat eindelijk een keer te doen. Z., de vermeende schutter, zegt bereid te zijn een verklaring af te leggen over het gebeuren. Dat zal volgens justitie een deze dagen gebeuren. De rechter bepaalde daarna dat de zaak inhoudelijk kan worden behandeld op 27 oktober. De grote vraag is wie Boechi zou hebben doodgewenst en daar ook voor zou willen betalen.

Tijdens de pro forma-zitting werd er via Zoom-contact gesproken met de moeder en de partner van de rapper, die beiden in Nederland zijn.