WILLEMSTAD – Nu de corona-beperkingen verdwijnen, zijn de Curaçaose ministers en parlementsleden opvallend vaak in het buitenland voor werkbezoeken. De vele wereldreizen zijn het gesprek van de dag geworden onder inwoners. 

In amper een half jaar tijd heeft hebben parlementsleden ruim 400.000 gulden uitgegeven aan elf dienstreizen, schrijft dagblad Vigilante. Het budget is dit jaar al met een ton overschreden.

Er is vanuit de samenleving flinke kritiek op de reislustige politici, omdat Curaçao in een financieel moeilijke situatie zit sinds de corona-crisis.


Verslag: Kim Hendriksen

‘Wat doen ze tijdens die reisjes?’
Veel inwoners vragen zich hardop af wat de verschillende reisbezoeken het eiland uiteindelijk opleveren. Een gedeelde kritiek onder zowel de voor- en tegenstanders, is dat de Curaçaose politici lang niet transparant zijn over wat ze allemaal doen tijdens hun reis.

Volgens Statenvoorzitter Charetti America-Francisca (MFK) is het aantal reizen te verklaren: in de afgelopen twee jaar zijn er amper reisbezoeken gedaan vanwege de corona-beperkingen.

Sommige parlementsleden vinden hun verschillende wereldreizen een must, omdat ze voor hun politieke werk hun horizon willen verbreden. Anders blijf je ‘kleingeestig’ als je op een klein eiland blijft, stellen zij.

Andere collega-Statenleden vinden dat het geld voor urgentere dingen gebruikt kan worden en niet voor ‘snoepreisjes’.

En nu? Blijf op de hoogte van de belangrijkste updates uit de Caribische gemeenschap. Abonneer je net als andere lezers ook op de nieuwsbrief van Caribisch Netwerk.