Foto: Tim van Dijk

PHILIPSBURG – 43 Militairen van Koninklijke Landmacht zijn op Sint-Maarten om het land, de infrastructuur, gebouwen, bruggen, water- en elektriciteitsvoorzieningen volledig in kaart brengen. Met deze informatie kan er bij natuurrampen sneller en beter hulp geboden worden.

De missie, genaamd Engineer RECCE, is in samenwerking met TNO in Delft, waar alle data ingelezen en verwerkt wordt. De regering van Sint-Maarten krijgt deze data aangeboden. Sint-Maarten ligt in een gebied waar soms orkanen overheen trekken. In 2017 werd het eiland bijna verwoest door orkaan Irma.

Ook liggen er al plannen om deze oefening uit te gaan voeren op buureilanden Saba en Sint-Eustatius op de korte termijn, die ook in het orkaangebied liggen.

Tekst gaat verder onder de video:

Door Tim van Dijk