Foto: Kim Hendriksen

WILLEMSTAD – De 68-jarige Brabantse toerist die officieel het eerste corona-geval op Curaçao is, blijkt te zijn overleden.

De man is overleden nadat hij afgelopen maandag was opgenomen op de intensive-care van het Curaçao Medical Center (CMC). De woordvoerder van het ziekenhuis bevestigt het overlijden. “Het is heel snel gegaan”, aldus Germaine Gibbs.

Elisa Koek in gesprek met CMC-woordvoerder Germaine Gibbs

 Download audio

De man is op 5 maart op Curaçao aangekomen. De dag erna kreeg hij klachten en heeft de woensdag daarop de huisartsenpost ingeschakeld. Toen is hij getest en op 12 maart werd bekend dat hij het virus had. Hij is in isolatie gegaan met zijn vrouw die later ook besmet bleek. Er is inmiddels ook een derde persoon besmet die contact had met het stel.

Curaçao heeft alle inkomende vluchten verboden. Ook zijn de scholen dicht en beperkende maatregelen voor horeca.