Foto: Sharina Henriquez

ORANJESTAD – Ze had zo’n opkomst niet verwacht, zegt Anita Aerts, nadat ze twee weken geleden het idee kreeg om aan te sluiten bij de wereldwijde klimaatacties en de beweging Climate Action Aruba begon. De eerste actie trok vandaag zo’n 200 mensen onder wie leerlingen van twee scholen en een kinderopvang.

Tekst gaat verder onder de video:

Door Sharina Henriquez

Het protest vond opvallend niet op straat maar in het ouderencentrum Kibrahacha plaats. “Het lukte mij in twee weken niet meer om een vergunning voor op straat te regelen. Maar de volgende keer in december zullen we het zeker op een openbare plaats houden”, zegt Aerts. “En bij alle generaties leven veel zorgen, valt mij op; ook ouderen deden vandaag mee voor hun kleinkinderen.”

Het burgerinitiatief wil nog met een actieplan komen en die ook bij de overheid aanbieden.