Foto: Luis Villegas

ORANJESTAD – Voor het verzamelen van hulpgoederen hebben de Venezolaanse stichtingen op Aruba sinds vrijdag ruim 70 vrijwilligers ingeschakeld om te helpen met de logistiek. Het is echter niet duidelijk op welk moment de Venezolaanse belangenorganisatie Venex Curaçao de goederen kan ophalen.

Sommige vrijwilligers hebben familie en vrienden die op hetzelfde moment meedoen aan demonstraties in Venezolaanse steden. “Mijn familie is geen voorstander van de Maduro regering en zij voelen zich niet veilig”, aldus een vrijwilliger bij het inzamelpunt Plaza Bolivar op Aruba. Hij durft daarom geen beelden te delen van zijn familie in Venezuela.

De stichtingen VeneAruba Solidaria en Venezolanos unidos por Aruba hebben de gezamenlijke actie opgezet:

Tekst gaat verder onder de video
Door Luis Villegas