Foto: Jacqueline Hooftman

WILLEMSTAD – Posts op Facebook, Instagram en Twitter ten spijt, is de opkomst van MFK-aanhangers gering bij het afscheid van hun voor witwassen en corruptie veroordeelde partijleider Gerrit Schotte. De media reageerden wel massaal op zijn oproep om hem te begeleiden naar de gevangenis.

Via app was de media uitgenodigd om de ex-premier van Curaçao op te wachten bij de kerk in Koraal Specht. Vanaf acht uur in de ochtend arriveerden daar verslaggevers van kranten, radio- en televisiezenders. Evenals enkele vloggers die de gang van de kerk tot aan de gevangenispoort live registreerden. Belangstellenden waar ook ter wereld konden zo volgen hoe Gerrit Schotte zich op de ochtend van 5 december bij gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) meldde.

De veroordeelde verkoos de media niets meer te zeggen en de beelden voor zich te laten spreken. Een zoen op het hoofd van zijn vrouw Cicely. Een omarming voor enkele vrienden. Nog een bedroefde blik naar de camera’s. En dan, onder het geweeklaag van zijn aanhangers, met neergeslagen ogen naar binnen. Begeleid door bewakers maakt Schotte zijn gang naar de gevangenis, en kijkt daarbij niet meer om:

Door Jacqueline Hooftman