Foto: Marcia van Oers

PHILIPSBURG – Veel onrust op Sint-Maarten als het gaat om de aanstormende orkaan Isaac. Hierdoor krijgt Sint-Maarten donderdag 13 of vrijdag 14 september waarschijnlijk te maken met extreme weersomstandigheden. Afgelopen donderdag 6 september was het een jaar geleden dat orkaan Irma het eiland bijna verwoestte.

Zware windstoten, heftige regenval en metershoge golven worden in elk geval verwacht. Men houdt rekening met een orkaan in de categorie 1, waarbij windsnelheden van 120 tot 150 kilometer per uur mogelijk zijn en windstoten van 140 tot 180 kilometer per uur verwacht kunnen worden.

Angst
Er heerst onduidelijkheid gepaard met angst bij een deel van de inwoners. Kapotte ramen die door orkaan Irma werden verwoest, worden met spoed gerepareerd. Shutters worden de dagen voor de voorspelde orkaan nog snel gemonteerd ter bescherming tegen de nieuwe orkaan.
Sint-Maarten bereidt zich zichtbaar voor.

Een monteur probeert nog snel zoveel mogelijk shutters op te hangen om woningen orkaanbestendig te maken (Engels gesproken)