Foto: Pixabay

AMSTERDAM – Ruim vijftig eerstejaars studenten uit het Caribische deel van het Nederlands Koninkrijk werden afgelopen week in Amsterdam verwelkomd met inspirerende speeches en spelletjes.

De belangrijkste boodschap daarbij was: integreren, maar vooral ook jezelf blijven. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Door Natasja Gibbs

Volgens de Amsterdamse locoburgemeester Rutger Groot Wassink betekent integreren niet dat je je eigen identiteit achter moet laten. Groot Wassink hoopt juist dat de studenten hun voetdruk in de stad zullen achterlaten. Want: “Het is mooi om van Amsterdam iets te krijgen maar het is nog mooier om iets van jezelf te geven. Het zijn de mensen die Amsterdam maken tot wat ze is: een fijne stad waar je graag wil wonen.”

De gemeente Amsterdam organiseert dit officiële welkom sinds 2011 omdat de stad een speciale band heeft met de overzeese eilanden. Bij de bijeenkomst waren ook de gevolmachtigde ministers van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten en Miss Amsterdam 2018 aanwezig.

De nieuwe studenten samen met de loco burgemeester, de gevolmachtigde ministers van Curaçao, Aruba en Sint Maarten en Miss Amsterdam 2018 – Foto: Beeldbank Amsterdam, Frank Lucas