Foto: Pixabay

ROTTERDAM – Wikipedia heeft te weinig artikelen en afbeeldingen over de Surinaamse en Caribische geschiedenis en cultuur. Daarom is de online encyclopedie sinds mei bezig om met vrijwilligers dit gat te vullen.

Ook op Dia di Tula, afgelopen vrijdag, was er extra aandacht voor het initiatief van Wikipedia. Iedereen die die dag de online encyclopedie raadpleegde kreeg eerst informatie over de Curaçaose verzetsheld te zien. Volgens Valika Smeulders, werkzaam bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in cultureel erfgoed, diversiteit en het koloniale verleden is die kennis in het belang van iedere Nederlander.

Door Natasja Gibbs

De hele maand september organiseert de Nederlandse tak van de online encyclopedie samen met het Rijksmuseum, het Nationaal Archief, het Wereldmuseum en het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde zogenaamde Wikipedia-bijeenkomsten. “Tijdens de bijeenkomsten ‘Wikipedia goes Caribbean’ leren we bezoekers ook hoe Wikipedia en gelijksoortige projecten werken en hoe je als Wikipediaan aan de slag kunt.”