Foto: Koninklijke Luchtmacht

EINDHOVEN – Honderd evacués zijn maandagmiddag (Nederlandse tijd) vanaf het verwoeste Sint-Maarten op vliegbasis Eindhoven aangekomen. Dat gebeurde met het militaire transportvliegtuig KDC-10.

Het gaat om Nederlandse toeristen, gezinsleden van Nederlandse ambtenaren en ander overheidspersoneel dat dakloos is geraakt tijdens orkaan Irma. De vlucht had zondag eerst een tussenstop op Curaçao.

70 procent verwoest
Het eiland Sint-Maarten werd woensdag 6 september vol geraakt door orkaan Irma met windsnelheden van meer dan 250 kilometer per uur. Ruim 70 procent van het eiland is verwoest en zeker vier mensen zijn om het leven gekomen aan de Nederlandse kant.

Extra KLM-vluchten
Vanavond (Nederlandse tijd) vertrekt er een extra KLM-vlucht met meer evacués via Curaçao naar Nederland. De vlucht KL738 komt naar verwachting dinsdagochtend (Nederlandse tijd) aan in Amsterdam.

“Afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende dagen zal KLM indien nodig meer extra vluchten inzetten naar Curaçao zolang de het vliegveld van Sint Maarten nog niet open is voor commerciële passagiersvliegtuigen”, laat een woordvoerder van KLM weten.