Foto: Extra

ROTTERDAM – De dodelijke schietpartij van afgelopen weekend op Curaçao houdt ook eilandgenoten in Nederland bezig. Op sociale media en in WhatsApp-groepen worden video’s en het laatste nieuws van de schietpartij veelvuldig gedeeld.

Zaterdagavond 18 maart werd er vanuit een rijdende auto vier mensen doodgeschoten bij een snackbar op een drukke weg vlakbij de binnenstad. Justitie tast nog in het duister over de mogelijke daders.


Verslag door Natasja Gibbs & John Samson

Door de schietpartij van afgelopen weekend komt het aantal moorden op Curaçao in 2017 na amper drie maanden al op acht te staan. Ter vergelijking: in heel 2016 werden er twintig mensen op het eiland vermoord, volgens het Openbaar Ministerie van Curaçao.

Overzicht moorden in 2017 tot nu toe
19 januari 2017 – De 25-jarige Edrich Kopra, beter bekend als rapper BechoLiz, wordt vanuit een rijdende auto voor een discotheek op de Lindberghweg doorzeefd met kogels. Justitie spreekt van een afrekening.
25 januari 2017 – De 30-jarige Francisco Zabala-Chirino wordt bij thuiskomst op de Providenciaweg door onbekende mannen beschoten. Francisco overlijdt ter plekke. Ook hier betreft het mogelijk om een afrekening volgens justitie.
5 februari 2017 – Twee gemaskerde mannen dringen op klaarlichte dag het huis van de 40-jarige Gerald Nicolina op de Penstraat binnen. Daar houdt een van de mannen een huisgenoot onder schot, terwijl de andere Nicolina in zijn slaapkamer met meerdere kogels doodschiet. Ook een afrekening volgens justitie.
25 februari 2017 – De 17-jarige D’xiane Yoshua Mardechelo Ogenia wordt aan de voet van de Pontjesbrug na afloop van de ‘Tiener Carnavalsparade’ doodgeschoten. Volgens ooggetuigen gaat het om ‘een ruzie in de relationele sfeer’. De schutter schiet drie keer op de jongen die ‘intiem zou zijn geweest met zijn vriendin.’
18 maart 2017 – Elery Cijntje (39), Harold Francisca (48), Purcival Brooks (54) en Reegi Angelista (32) komen allemaal om nadat een nog onbekende schutter het vuur opent bij een snackbar ter hoogte van Berg Altena.
Bron: Openbaar Ministerie Curaçao