WILLEMSTAD – Na de ‘rollercoaster ride’ van de missverkiezingen moet een miss Curaçao terug naar een wereld waarin al de ‘glitter and glamour’ misschien niet vanzelfsprekend is.

Chanelle De Lau: “Het is mij gelukt om het als Miss Curaçao 2016 zo ver te schoppen. Daarom ben ik ervan overtuigd dat ik na de Miss Universe verkiezingen alles aankan in mijn leven.”

Chanelle de Lau is Miss Curaçao 2016

Voorbeeld
“Ik wil allereerst mijn studie International Business and Management afronden. Ook zou ik met mijn platform meer bewustwording willen creëren voor de ziekte kanker. Een eigen kookprogramma staat ook op mijn to-do-lijst”, zegt de ambitieuze De Lau. “Ik hoop hiermee een voorbeeld te kunnen zijn voor de jeugd.”

Vanessa Mambi, oud Miss Curaçao, is 21 jaar later danschoreografe. Zij bezoekt met haar dansteams grote festivals in Nederland en Europa voor optredens en workshops. Mambi heeft de missverkiezingstijd achter zich gelaten en wil in de toekomst een boek schrijven en- of spreker worden.

Slechte invloeden
“Ik gebruik nog alles wat ik als Miss Curaçao heb mogen leren. In de danswereld komt dat allemaal super van pas. Verder houd ik afstand van alle slechte invloeden op de jeugd met hun maatje dun-dunner-dunst, zoals modebladen met gefotoshopte foto’s van modellen. Het crashdieet dat ik als Miss Curaçao volgde was niet gezond, ook al was ik op dat moment trots met mijn twintig kilo gewichtsverlies in drie maanden tijd. Weer doen? Ja!”

Mambi kijkt trots terug naar haar tijd als Miss Curaçao. Het heeft voor haar veel goeds teweeggebracht. “Voor de missverkiezing vond ik het meisjesachtig-zijn maar niks met alle make-up, nepnagels en hoge hakken, maar ik heb veel geleerd. Mijn zelfverzekerdheid en mijn vrouw-zijn heeft door missverkiezing een enorme boost gekregen’’.

Stephany Francisca, oud Miss Curaçao 2013, is geëmigreerd naar Verenigd Koninkrijk en is Bedrijfspsychologie studente en manager van een tandartsenpraktijk. “De missverkiezingen zijn voor mij minder interessant geworden. Ik heb nu andere prioriteiten. Wel heb ik gemerkt dat er nu bij de verkiezingen meer wordt gekeken naar hetgeen wat achter het mooie gezicht en lichaam schuilt. Dat is mooi.”

Duurzame carrière
Francisca heeft niks tegen de wereld van de misverkiezingen, maar geeft als tip om al de ‘glitter and glamour’ die erbij komt kijken te gebruiken als een springplank naar een duurzame carrière. De lessen die Francisca gedurende het misschap heeft meegekregen zijn voor haar levenslang van toepassing. “Ik heb het niet alleen over make-up en etiquette, maar ook over de kracht en doorzettingsvermogen die ik bij mezelf heb ontdekt. Je leert onder druk te presteren en dit kan je een voorsprong geven in je nabije carrière.”