Curator Jennifer Smit voor het Curaçaosch Museum

Curator Jennifer Smit voor het Curaçaosch Museum – Foto Dick Drayer

De tentoonstelling ‘Exploring the Past to Envisage the Future’ in het Curaçaosch Museum laat werk zien van een groot aantal bekende, maar ook minder bekende Curaçaose kunstenaars. Bindend element is de slavernij.

Kunsthistorica Jennifer Smit deed de samenstelling. Zij is geen onbekende op Curaçao. Zij was het die met kunstenaar Felix de Rooy de tentoonstelling ‘Antepasado di Futuro’ in 2010 – een overzichtstentoonstelling van honderd jaar Curaçaose kunst – tot stand heeft gebracht. Smit ontving de Cola Debrot-prijs in 2003 voor haar bijdrage aan de kunst en cultuur op Curaçao.

Dick Drayer liep met curator Jennifer Smit door het museum en maakte de volgende reportage

Kunstenaars
Ze heeft tien kunstenaars voor deze expositie geselecteerd. Avantia Damberg, Felix de Rooy, Tirzo Martha, Omar Kuwas, Ailsa Anastatia, Herman van Bergen, Ivanah Suares, Philip Rademaker, Yubi Kirindongo en de onlangs overleden Tony Monsanto. Vorige week trok Kirindongo zich terug; hij vond dat er te weinig ruimte was voor zijn kunstwerk en nam het mee terug naar huis.

De tentoonstelling is er nog tot 18 mei.