In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat theatermaker en verhalenverteller Julian Wijnstein.

In het herdenkingsjaar slavernijverleden heeft Julian de voorstelling Schaduw van Vrijheid gemaakt met Wijnand Stomp en Sherwin Kirindongo. Een voorstelling over onrecht, vrijheid en de donkere kanten van het menselijk bestaan tijdens de slavernij op Curaçao. Julian brengt de hoofdpersoon dichterbij als hij in de studio bij Guilliano wat voorleest uit de voorstelling.

Tekst gaat door onder video

Stijging dengue op Bonaire
Het eiland heeft dit jaar te maken met een sterke stijging van het aantal Dengue-gevallen. Vanuit Bonaire vertelt arts en epidemioloog Izzy Gerstenbluth over dit virus die wordt overgebracht door de mug. Mensen, gelukkig lang niet allemaal, die geïnfecteerd raken, kunnen er flink ziek van worden. Gerstenbluth vertelt wat er gedaan kan worden om de uitbraak beperkt te houden.

Cancer Care Aruba
Heidi Dijkhoff is de gedreven care-manager van het eerste Cancer Care Center op Aruba. Ze vertelt Guilliano aan de telefoon over hoe dit centrum het leven van kankerpatiënten op het eiland probeert te verbeteren. De zorg op Aruba is wel in orde, maar mensen hebben ook andere vragen dan de behandeling. Vragen over voeding en beweging bijvoorbeeld. En daar voorziet dit centrum in.

Luister hier de hele uitzending terug
  • De Nacht van Caribisch Netwerk (NTR) wordt elke donderdagnacht uitgezonden.
  • Live op NPO Radio 1, van 02.00 tot 05.00 uur/Nederland & 21.00 tot 00.00 uur/Cariben
  • Meepraten tijdens de uitzending? Graag! Download alvast de app van NPO Radio 1 op jouw mobiel en stuur Guilliano een bericht tijdens de show.