Foto: The Daily Herald

Drie mannen hebben zware straffen tot levenslang gekregen voor liquidaties in Sint-Maarten. Het gaat onder andere om een schietpartij waarbij een omstander om het leven kwam.

Het gerecht spreekt van ‘een hecht team van meedogenloze moordenaars die nietsontziend afrekenden met hun slachtoffers’. Ze hebben het over de twee mannen die het langst moeten zitten.

De zwaarste straf van levenslang kreeg Shaville Parris opgelegd, voor drie moorden en vijf pogingen. De 30-jarige die ‘Heart’ wordt genoemd, heeft de reputatie van huurmoordenaar van de Curaçaose bende No Limit Soldiers.

Schietpartij voor een supermarkt
Op 28 oktober 2019 begon hij overdag op een groepje mensen voor een supermarkt in Middle Region te schieten. Parris kreeg daarbij hulp van Rochon Ramsahai die mede daarvoor 30 jaar de cel in moet. Er was nog een derde verdachte maar die werd dodelijk geraakt door kogels van Parris.

Parris kreeg de straf ook voor een andere moord in 2018. Hij schoot het slachtoffer toen door het hoofd. Daarbij werd hij geholpen door Akeba Zambo Williams die de laagste celstraf van bijna 20 jaar kreeg. Hij was de enige die wat berouw toonde, aldus het gerecht.

Parris en Williams zitten in Nederland opgesloten vanwege veiligheidsredenen.