Foto: Marit Severijnse

Sinds dit jaar is er op Saba en Statia een kindertelefoon, zodat kinderen kunnen bellen over waar ze mee worstelen. Bijvoorbeeld met kindermishandeling of liefdesproblemen. Wanneer is Bonaire aan de beurt?

Volgens Carmen Grefte, beleidsmedewerker Huiselijk geweld en Kindermishandeling, zal Bonaire ‘zeker binnen een paar maanden’ eindelijk ook een kindertelefoon krijgen. “De bedoeling is zo spoedig als mogelijk.”

Verschillende experts zijn betrokken bij het opzetten van de kindertelefoon Guana Chat 918. Op Saba en Sint-Eustatius zien ze dat kinderen vooral willen praten over hun liefdesproblemen. Maar ze bellen ook voor ‘serieuze gesprekken’ over huiselijk geweld, eenzaamheid en pesterijen.

Reacties op straat
In straatinterviews reageren mensen positief op het idee van een kindertelefoon voor Bonaire. Het is wel de vraag of ouders hierop zitten te wachten, zeggen sommige jongeren.


Is Bonaire toe aan een kindertelefoon? (Video: Marit Severijnse)