Foto: AFC Ajax

WILLEMSTAD – De Amsterdamse voetbalclub Ajax brengt op 17 mei een bezoek aan Curaçao. Het team voetbalt al ruim twee jaar met de naam van Curaçao op de mouw; de eerste partner ooit op die plek van het rood-witte shirt uit Amsterdam.

Naast een oefenwedstrijd tegen het nationale voetbalteam, zal Ajax aan verschillende projecten deelnemen. Bijvoorbeeld aan de voetbal-clinics voor jongeren en de seminars voor coaches en leidinggevend personeel. Daarnaast bezoekt het Ajax-team scholen en andere instanties zoals het Johan Cruijff Court en de faciliteiten van Jong Holland.

Op Curaçao wonen veel Ajax-fans. Zo ook Rob Gogulski, die samen met zijn zoons de club in zijn hart draagt. Maar ook op zijn huid, gezien de verschillende Ajax-tatoeages. Veel fans op Curaçao kijken uit naar het bezoek van hun favoriete team. Gogulski legt de video uit hoe diep de liefde voor zijn favoriete team zit.


Verslag door Joëlle Jochems

Aan het einde van het bezoek zal er een vriendschappelijke wedstrijd worden gespeeld tussen het nationaal elftal van Curaçao en Ajax 1. “Zo kunnen onze nationale helden zich voorbereiden op de volgende ronde van de Nations Cup die in juni 2022 wordt gehouden”, aldus het Curaçao Tourism Board. “Een mooie uitdaging voor ons nationale elftal tegen een team van internationaal niveau met een indrukwekkende staat van dienst.’’

Marketingdoelstellingen
Ajax is momenteel bezig aan een moeizaam seizoen en is onlangs uitgeschakeld in de Champions League. Op Eerste Paasdag verloor het nog de finalewedstrijd van de Toto KNVB Beker tegen PSV. De club kan nog wel kampioen van de Nederlandse eredivisie worden. Op 15 mei is de laatste speelronde van deze competitie. Twee dagen later vliegt Ajax naar Curaçao

Commercieel directeur Menno Geelen vertelde eerdere deze maand aan Voetbal International dat de deal met Curaçao voor de club is bedoeld om marketingdoelstellingen te behalen. “Onze nieuwe partner zorgt bij Ajax voor inkomsten die een bijdrage moeten leveren aan onze doelstelling om structureel aan te haken bij de Europese voetbaltop”, zegt hij.

Ajax blijft tot 21 mei op Curaçao.

Blijf op de hoogte van de belangrijkste updates van de eilanden. Abonneer dan net als anderen ook op de nieuwsbrief van Caribisch Netwerk.