Foto: Omroep Max

HILVERSUM – Wat hebben Friesland, Zeeland, Brabant en Bonaire met elkaar gemeen? Dat is vanaf april te zien in het nieuwe NPO 2-programma Expeditie Nederland. Het programma is een unieke samenwerking tussen Omroep Max, dertien regionale omroepen en Caribisch Netwerk

Op NPO 2 wordt nu al aandacht besteed aan de regionale onderwerpen, in het programma Noord-Zuid-Oost-West. Expeditie Nederland past binnen de ambitie van NPO 2 om meer aandacht te besteden aan regionale onderwerpen. Daarom is ook de samenwerking gezocht met de redactie en correspondenten van Caribisch Netwerk.

Unieke samenwerking met Caribisch Netwerk
“Met Caribisch Netwerk strijden we er al jaren voor dat de eilanden meer aandacht krijgen binnen de Nederlandse media, óók voor de mooie verhalen”, vertelt redactiecoördinator Leoni Schenk van Caribisch Netwerk (NTR). “Het mooie van dit programma is dat het gaat over wat ons verbindt in de regio. En dat is veel meer dan je denkt. Met Expeditie Nederland gaat NPO 2 echt iets nieuws ondernemen, met het Caribische deel van het Koninkrijk als veertiende regio.”

“Een logische stap”, vindt Carmen Fernald, eindredacteur van het nieuwe programma. “Net als Friesland en Limburg, hoort het Caribisch deel óók bij Nederland. De perspectieven die de makers vanuit Aruba, Curaçao en Bonaire meenemen, geven een verrassend beeld van Nederland. Voor mij is de samenwerking met de regionale omroepen en het Caribisch Netwerk een logische stap.”

In Expeditie Nederland ziet de kijker korte reportages van makers uit verschillende regio’s. Wat zijn de verschillen tussen de provincies en de eilanden als het gaat om wonen, werken en tradities? En wat houdt mensen bezig? Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, geschiedenis, cultuur, de zorg voor elkaar en tradities. De verslaggevers gaan op zoek naar de bijzondere, spraakmakende en ontroerende verhalen. En zo schetsen zij een eigen beeld van Nederland en het Koninkrijk.

Uitzending bekijken

Vanaf maandag 4 april is Expeditie Nederland te zien om 12.30 uur/Cariben & 18.30 uur/Nederland. Te bekijken via NPO 2, BVN en streamingplatform NPO Start.

Wil je een update hebben van de Caribische reportages? Meld je net als onze andere lezers ook voor de nieuwsbrief van Caribisch Netwerk.