Foto: Petra Trinidad

SAN NICOLAS – De van corruptie verdachte politicus Benny Sevinger is vervroegd vrijgelaten nadat hij eerder op de dag een rechtszaak hiertoe won. Dit betekent dat hij nu wel het parlement in kan nadat hij op 25 juni werd herkozen.

Tekst gaat verder onder de video:

Door Petra Trinidad

Een groep aanhangers wacht de vrijlating van Sevinger met veel enthousiasme op bij de Arubaanse gevangenis KIA in San Nicolas. Hieronder bevindt zich ook Mike Eman, leider van de oppositiepartij AVP waartoe Sevinger behoort. De partij blijft erbij dat het om politieke vervolging gaat in plaats van gesjoemel met overheidsterreinen.

Tijdens de recente parlementsverkiezingen voerde de familie van Sevinger campagne en met succes: Sevinger stond op de laatst verkiesbare plek maar werd met verkeursstemmen herkozen.

Vervolgens hield de vraag Aruba en zelfs daarbuiten in de greep hoe de vastzittende politicus door de gouverneur beëdigd ging worden. De gouverneur liet op de valreep weten dat pas te doen als Sevinger weer in staat is om zijn werk als parlementariër uit te voeren.

Een geëmotioneerde Sevinger zegt voor de poort bij de gevangenis dat zijn advocaat een brief naar de gouverneur stuurt met het verzoek hem zo snel mogelijk te installeren. Verder verklaart hij met informatie te komen waaruit zal blijken dat hij niet alleen onschuldig is maar andere politici (politieke opponenten) juist schuldig zijn aan wanpraktijken.

Strafrechtelijk onderzoek afgerond
Het Openbaar Ministerie zegt in een korte verklaring dat het niet in beroep gaat tegen het schorsen van de voorlopige hechtenis van Sevinger. Aan zijn vrijlating zijn volgens het OM voorwaarden gesteld. “Het strafrechtelijk onderzoek is namelijk nagenoeg afgerond.”

Wanneer het OM de Arubaanse politicus voor de rechter brengt, is nog niet bekend. Volgende maand dient overigens het hoger beroep van een andere polticus van dezelfde partij AVP, te weten van ex-minister Paul Croes. Hij werd veroordeeld voor het sjoemelen met werkvergunningen.