Foto: Kim Hendriksen

WILLEMSTAD – Sinds een week is de avondklok niet langer meer geldig op Curaçao, waardoor mondjesmaat verschillende evenementen weer georganiseerd kunnen worden voor het grote publiek. Maar omdat er nog steeds strenge maatregelen gelden, blijkt het in de praktijk lastig een evenement te organiseren wanneer de bezoekers zich moeten houden aan maatregelen zoals: ‘niet dansen, geen harde muziek en anderhalve meter afstand’.

Tekst gaat verder onder de video:

Door Kim Hendriksen

Om deze maatregelen te ontlopen, hebben verschillende beachclubs afgelopen weekend besloten hun deurbeleid aan te passen. Zo mag je daar alleen naar binnen als je twee keer gevaccineerd bent èn je je vaccinatiebewijs kan laten zien. Of wanneer je een negatieve antigeentest kunt overhandigen die niet ouder is dan 24 uur.

Veel toeristen op Curaçao zijn op dit moment nog niet gevaccineerd. Wel hebben ze zich al twee keer moeten laten testen om het eiland op te mogen komen. Eerst voor aankomst een PCR-test en drie dagen na aankomst een antigeentest. Nog een test om te kunnen gaan stappen haalt het spontane bij sommigen wel een beetje uit de avond.

We vroegen verschillende bezoekers wat zij van het nieuwe deurbeleid vinden.