Foto: Marit Severijnse

KRALENDIJK– Stichting Voeding Op School heeft vanwege de coronasituatie hun eerste drive thru georganiseerd. “Normaal krijgen 700 kinderen op school brood, fruit en drinken verzorgd, maar omdat de scholen zijn gesloten, doen wij het nu zo”, vertelt Shaina offerman.

Voor deze kinderen ligt een voedselpakket klaar. De stichting zal dit wekelijks organiseren tot de scholen weer open zijn.

Tekst gaat verder onder de video:

Door Marit Severijnse

Voeding Op School heeft vorig jaar toen de scholen tijdens de lockdown dicht waren een periode weekpakketten bij gezinnen thuisgebracht, maar dit was organisatorisch een hele klus. Nu kreeg de stichting hulp van het Openbaar Lichaam Bonaire, die bij de gezinnen thuis kaartjes heeft bezorgd waar het pakket mee kon worden opgehaald.

Dubbele aantal pakketten
Dit jaar werd het dubbele aantal pakketten uitgedeeld. “Dat komt omdat we vorig jaar niet elk kind een pakket hebben gegeven. We deden het toen anders. Als je 5 kinderen had, kreeg je bijvoorbeeld 3 pakketten. Nu krijg je echt per kind een pakket,’’ legt Offerman uit.

Er zijn ongeveer 170 pakketten niet opgehaald. “Mensen die deze keer misschien niet hun kaartje hebben gehad om wat voor reden dan ook, kunnen zich bij ons melden. Dan kunnen we zorgen dat iedereen krijgt wat ze moeten krijgen.’’

Extra aanmeldingen
De stichting houdt rekening met het feit dat misschien meer ouders tijdens de huidige coronasituatie hulp nodig hebben. “Er zullen misschien mensen zijn die net hun baan kwijt zijn, die kunnen zich ook nog bij ons aanmelden,’’ aldus Shaina.