Foto: Jenny Steel

PHILIPSBURG – Met de enorm toegenomen werkloosheid, is ook het aantal kinderen die het zonder cadeautjes moet doen met kerst, op Sint-Maarten toegenomen. K1 Britannia Foundation deelt daarom via het Christmas Angels programma aan 1600 kinderen cadeautjes uit.

De laatste 7 jaar heeft K1 Britannia een omruilactie georganiseerd, waar cadeaus omgeruild kunnen worden voor handgemaakte engeltjes. Kinderen in pleeghuizen, kwetsbare families die door corona zijn geraakt en mensen die verblijven in de verzorgingstehuizen van de Mental Health Foundation ontvangen allemaal een cadeau.

Tekst gaat verder onder de video

Door Tim van Dijk

Chiara Bowers, coördinator van het programma, merkte op dat er normaal gesproken vierhonderd cadeautjes worden uitgedeeld. Dit jaar hopen ze zevenhonderd huishoudens die door COVID zijn geraakt, te kunnen helpen.

COVID-19 heeft de situatie voor sommige kinderen nog kwetsbaarder gemaakt. De Voogdijraad geeft aan dat sommige ouders niet in staat zijn geweest om alimentatie te betalen als gevolg van werkloosheid wegens de pandemie. Hierdoor zijn er veel huishoudens die dramatisch minder inkomen hebben om uit te geven vergeleken met hun normale kerst uitgaven.

Voor zulke families biedt de Christmas Angels programma wat hoop, zegt coach Tom Burnett van The Player Development Programme in Pond Island. Veel van de kinderen die meedoen aan de baseball training en de naschoolse programma zullen een cadeautje ontvangen van de gemeenschap dit jaar.

“Een hoop van deze kinderen zijn gestrest. Zelfs de dag waarop ze de engelen moesten maken was speciaal, iets anders, het gaf een klein beetje hoop.”

Tom Burnett

Download audio
.

Premier Silveria Jacobs moedigde Sint-Maartenaren aan om mee te doen met de Christmas Angels campagne tijdens haar toespraak voor het parlement. Zij gaf aan dat ‘de engelen veel plezier met zich meebrengen voor de minder vermogenden gedurende het kerst periode.’

Premier Silveria Jacobs in het parlement (Engels gesproken)

Download audio
.