Foto: Kim Hendriksen

WILLEMSTAD – “Wij hebben ruim 1300 kerstcadeaus ingezameld om te doneren aan de kinderen hier in de buurt”, vertelt Robert de Vries, die samen met zijn vrouw Durkje de Vries de Stichting Klein Jeruzalem (Siloam) runt op het plattenland van Curaçao.

Tekst gaat verder onder de video

Door Kim Hendriksen

Al een aantal jaar zamelt Siloam kado’s in om te doneren aan kinderdagverblijven in de buurt. “Veel van deze kinderen groeien op onder moeilijke omstandigheden en veel van hen zouden normaal gesproken geen kerstcadeau krijgen met kerst. Wij vinden dat alle kinderen een kerstcadeau verdienen dus wij helpen ze een handje”, aldus De Vries.

Siloam is een organisatie dat zorgt voor kansarme, chronisch- en terminaal zieke kinderen vanuit de regio Bandabou, gelegen in het westen van het eiland. Ook helpen ze mensen in de omgeving met warme maaltijden, voedselpakketten, kleding en huisraad.

Hele jaar door steun
“Wij hebben veel contacten in de omgeving en werken samen met andere stichtingen en maatschappelijk werkers om de gezinnen die ondersteuning nodig hebben te helpen. Dit doen wij eigenlijk het hele jaar door”, aldus De Vries.

Foto: Kim Hendriksen

De stichting Siloam doet de kerstactie samen met het goede doel Dushi Amigurumi, dat gerund wordt door Gerda van Kessel. Zij is een fervent haakster en zet haar hobby in om poppetjes te maken die ze doneert ten goede van de kinderen op het eiland. “Ik doe dit niet alleen. Ik zit in veel haakgroepen in Nederland waarin ik oproepen plaats om de gehaakte poppen en ander speelgoed te doneren aan de kinderen op Curaçao”, aldus Van Kessel.

Dozen vol speelgoed
“Voorheen werkten wij samen met de kerstactie ‘Ieder kind een kerstcadeau’ op een bekend radiostation op het eiland. Toen zij twee jaar geleden aangaven met de actie te stoppen, hebben wij samen met Siloam de actie voortgezet”, vertelt Van Kessen. “We zijn hier eigenlijk het hele jaar mee bezig. Er worden dozen vol speelgoed en gehaakte poppetjes naar het eiland gestuurd die wij rond de kerstperiode uitdelen aan de kinderen”.