Foto: Kim Hendriksen

WILLEMSTAD – Het toerisme komt langzaam weer op gang op Curaçao. Sinds het heropenen van de grenzen in juli worden per maand maximaal 10.000 reizigers het eiland binnengelaten. Curaçao is door de relatief weinig besmettingen een veilige vakantiebestemming.

Ook nu voor het eerst sinds maart weer lokale besmettingen zijn vastgesteld, merken de meeste toeristen weinig van de extra maatregelen. Stranden zijn gewoon toegankelijk. En ook de beachclubs en restaurants zijn open voor bezoekers.

Reportage door Kim Hendriksen

 
 

Zondag is tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat in de afgelopen week drie lokale besmettingen zijn geconstateerd. Dit betekent dat het eiland is opgeschaald naar ‘fase 2’. Volgens de epidemioloog van het eiland, Izzy Gerstenbluth is dit nog geen reden voor paniek. “Uit voorzorg hebben we alle evenementen de komende twee weken afgelast en vragen we iedereen de sociale hygiëneregels weer extra goed in acht te nemen.”

Opschalen mogelijk
Beachclubs en restaurants mogen in deze fase open blijven. “Wel vragen we om rekening te houden dat er niet te veel mensen samenkomen.” Mochten er de komende weken meer nieuwe besmettingen bijkomen, dan wordt er opgeschaald naar fase 3 waar strengere maatregelen bij horen.