Foto: Bartender Rosie - foto: Jenny Steel

PHILIPSBURG – Nachtclubs, bars, cafés en stripclubs op Sint-Maarten moeten tot maandag 31 augustus hun deuren sluiten. Het eiland heeft nu 176 actieve COVID-19 gevallen.

“De mate waarin COVID-19 zich aan het verspreiden is, is erg zorgelijk”, zegt Ludmila de Weever, minister voor Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie (TEATT). “Interventie vanuit de overheid is van groot belang.”

Restaurants en bars met een voedselvergunning, mogen nog openblijven tot 10 uur ’s avonds. Rosie Adamus, die bij de Soggy Dollar Bar werkt, is bang en vraagt zichzelf af of ze haar huur ook kan pauzeren omdat haar werk is gepauzeerd. “Denken ze daar over na?”
 

Bartender Rosie is bezorgd over haar inkomsten (Engels gesproken)

Download de audio hier
.

Kurt is de werkgever van Rosie. Hij maakt zich zorgen over de impact van een nieuwe lockdown op zijn bedrijf en zijn werknemers. “Mijn mensen mogen niet werken, ze hebben families die moeten eten. Als dit doorgaat tot het einde van het jaar, kan ik net zo goed ermee stoppen.”

Bar eigenaar Kurt denkt erover na om ermee te stoppen

Download de audio hier
.

Vice-premier Egbert Doran zegt dat de aangepaste openingstijden zijn ingevoerd om de ‘mensen van Sint-Maarten te beschermen. De noodtoestand is nog niet uitgeroepen.’