Foto: Jandino in gesprek met staatssecretaris Knops en presentator Jeroen Pauw

HILVERSUM – Het initiatief van Jandino Asporaat ‘Samen één Koninkrijk’ om geld in te zamelen voor de inwoners van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten, heeft inmiddels 1 miljoen euro opgebracht en loopt nog verder op.

Met de ingezamelde donaties zullen voedselpakketten worden samengesteld en verdeeld over de bevolking, die momenteel zwaar getroffen wordt door de gevolgen van de coronacrisis.

Reportage door Tim van Dijk

Donaties lopen op
Tijdens de show afgelopen zaterdag werd een ‘eindbedrag’ van 672.000 euro onthuld, maar na de show bleek het bedrag op te zijn gelopen naar inmiddels één miljoen euro.

Tijdens de benefietshow Samen één Koninkrijk, live uitgezonden op NPO 1, ontving Jandino gasten als Dirk Kuyt, Giovanca, staatssecretaris Knops en Jeroen Pauw. Er waren optredens van onder andere Edsilia Rombley, Shirma Rouse, Tania Kross, Berget Lewis en Trijntje Oosterhuis. Candy Dulfer veilde privé saxofoonlessen en burgemeester Aboutaleb bood ter veiling een lunch aan op het stadhuis van Rotterdam.

Churandy Martina neemt donaties in ontvangst in de ‘Doneer Drive Thru’

Olympisch atleet Churandy Martina stond de hele dag in de Doneer Drive Thru waar mensen fysiek een donatie langs konden brengen. Najib Amhali trok de wijk in om samen met Jandino’s kinderen koekjes te verkopen. De show terugkijken kan via NPO Uitzending gemist.

Al deze acties werden afgewisseld met indringende verhalen die Caribisch Netwerk verzamelde van de eilandbewoners zelf.

Reportage door Tim van Dijk
Doneren kan nog steeds

Wil jij ook een steentje bijdragen? Dat kan nog steeds. Met een donatie van 30 euro help je een gezin van 4 zo’n twee weken aan eten. Ga naar sameneenkoninkrijk.nl.

Jandino’s initiatief #sameneenkoninkrijk kwam tot stand met hulp van Cordaid en SHC (Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao). De benefietshow werd geproduceerd door de NTR in samenwerking met Caribisch Netwerk.