Foto: Korps Politie Aruba

ORANJESTAD – Een project met goede bedoelingen van de politie om meer saamhorigheid in de wijken te promoten, heeft ook flink wat negatieve reacties gekregen. Want de agenten houden zich niet aan de sociale afstand en het samenscholingsverbod.

Het politiekorps publiceerde foto’s van de wijkacties op onder meer hun Facebook. Daarop zijn agenten te zien die samen met bekende zangers en vrijwilligers ook snoep, chips en t-shirts uitdelen. Wat zorgt voor een toeloop van vooral kinderen in die wijken.

Terwijl op Aruba al enige weken een samenscholingsverbod van vier of meer personen geldt.

“We willen de mensen uitleggen en bewust maken waarom de politie met alle coronamaatregelen moet optreden.” Dat zei plaatsvervangend korpschef Vanessa Tjon-Kock op 4 april bij de aftrap van dit sociale project ‘Hunto nos t’e solucion’ (Samen zijn we de oplossing).

Op vragen over dat de agenten en andere deelnemers aan het project het niet nauw nemen met de regels heeft het politiekorps niet gereageerd.

Een wijkactie – Foto: KPA

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de eilanden en in politiek Den Haag? Abonneer dan net als andere lezers ook gratis op de wekelijkse nieuwsbrief.