Foto: Sharina Henriquez

ORANJESTAD – De Arubaanse onderwijsminister Rudy Lampe adviseert jongeren die in Nederland gaan studeren om een opleiding in het Engels te volgen. 178 studenten – in de volksmond bursalen genoemd – stapten deze week in het vliegtuig naar Nederland voor hun vervolgstudie. Wat vinden zij van het advies van de minister?

Tekst gaat verder onder de video:

Door Sharina Henriquez

Als reden voor zijn advies, geeft minister Lampe aan dat studenten met een Engelstalige studie ook meer mogelijkheden hebben: “Met de internationalisering van het onderwijs heb je meer mogelijkheden om ook in een ander land te gaan studeren.”

Hij wijst ook op het rapport Cabes Duro (vertaald: hard hoofd), van meer dan vijftig jaar geleden, dat al aangaf dat door de slechte beheersing van de Nederlandse taal, veel Arubaanse jongeren dropouts worden. “Het is niet vanwege gebrek aan intelligentie.”