Foto: Sharina Henriquez

KRALENDIJK – Bonairiaanse stemmers zijn woensdag toch onverwachts in hogere aantallen gekomen om te stemmen voor het kiescollege dat uiteindelijk de leden van de Eerste Kamer kiest.

Tekst gaat verder onder de video
Door Sharina Henriquez

Rond 10 uur ging het aantal stemmen voor de eilandsraad (lokaal bestuur) nog redelijk gelijk op met voor het kiescollege: 817 tegen 672 stemmen. Dat laat gezaghebber en hoofdstembureau Edison Rijna weten nadat hij woensdagochtend om elf uur stemde voor het kiescollege. “Dat heb ik gedaan om meer aandacht te krijgen voor deze verkiezing.” Woensdagmiddag om drie uur stemt hij voor de eilandsraad.

Volgens de laatste cijfers heeft om twee uur ‘s middag iets meer dan 19 procent (2693) van de uiteindelijk 14.114 stemgerechtigden op Bonaire gestemd. Er waren wat kleine problemen volgens Rijna, maar niet waardoor mensen niet zouden kunnen stemmen. Tegen half twee werd gezegd dat bij Sentro di Bario Nikiboko een paar keer het stroom uitviel. Maar het blijkt de telefoon/internetverbinding te zijn.