Foto: Caribisch Netwerk

ORANJESTAD – Door de toenemende dreiging van een burgeroorlog in Venezuela, militair ingrijpen daar door de Verenigde Staten, en erkenning door het Nederlandse Koninkrijk van de Venezolaanse opponent Juan Guaidó als interim-president, maken bewoners van Aruba zich steeds meer zorgen. Maar er is ook nog steeds compassie voor het lot van hun buren.

Tekst gaat verder onder de video
Door Luis Villegas

Zowel Curaçao als Aruba hebben geen beroep gedaan op Nederland voor extra troepen voor de verdediging van de grenzen. Beide regeringen geven aan zich nog geen zorgen te maken. Een wél bezorgde Tweede Kamer in Nederland moest door minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok worden gerustgesteld. Die zei in het debat dat defensie is voorbereid mocht er militaire dreiging vanuit Venezuela komen voor Aruba, Bonaire en Curaçao.

De Arubaanse premier Evelyn Wever-Croes heeft het volk opgeroepen om te bidden: “Laten wij ons verenigen in een gebed voor Venezuela. Dat er snel een oplossing mag komen.” Deze woensdag zit ze in het Arubaanse parlement dat uitleg wil over de dreigende situatie.