Foto: Sharina Henriquez

ORANJESTAD – Tientallen Venezolanen op Aruba gaven gehoor aan de wereldwijde oproep voor steun aan oppositieleider Juan Guaidó die zichzelf tot interim-president van Venezuela heeft uitgeroepen. Maar in plaats van een geweldadig protest in hun geboorteland, was de manifestatie op Aruba één van vooral blijdschap en hoop.

Hoop om ook te kunnen terugkeren naar hun land, om mee te helpen met de wederopbouw, zegt vice-voorzitter van Vene-Aruba Solidaria, Luis Zarraga.

Tekst gaat verder onder de video
Door Sharina Henriquez

De Arubaanse overheid kan nog steeds geen cijfers geven hoeveel Venezolanen er in de loop van de jaren naar Aruba zijn gekomen. Ze doet nog een onderzoek en volgens de premier moet na dit eerste kwartaal het bekend zijn. Het gaat vrijwel zeker om duizenden die vooral in de illegaliteit verdwenen.  In Curaçao schat de overheid dat het aantal tussen de 4 en 6 duizend zijn.