Foto: Elisa Koek

WILLEMSTAD – Wereldwijd is steeds meer aandacht voor de vrouw: vrouwen staan op, eisen gelijke behandeling en streven naar hogere posities die ze steeds vaker krijgen. Hoe zit dat op Curaçao en hoe doen Curaçaose zakenvrouwen het in het buitenland? We vroegen het vier vrouwen op het eiland.

Milly Pandt werkte jaren in de communicatie en marketing en kwam uiteindelijk terecht in de verkoop van huizen. Ze heeft sinds vijf jaar MP International BV. Milly zegt altijd elke kans te hebben gegrepen en dat gaat tot de dag van vandaag goed. “Je moet zorgen dat je inhoudelijk goed bent: weet waar je het over hebt en zorg dat niemand je wat kan maken.”

Tekst gaat verder na de video

Door Elisa Koek

Ook Milly’s dochter Marie-Louise Klijn is ondernemer. Ze is 23 en begon zeven jaar geleden een marketingbedrijf. Ze heeft vooraanstaande bedrijven als klant en heeft een juwelenlijn Lovely’s by Lou Lou. Ze voelt zich meestal serieus genomen. “Alleen merk ik dat men denkt dat ik te jong ben, maar als ik laat merken dat ik wel degelijk weet waarover ik het heb, verandert dat.”

Idool
Sinds een jaar is Marie-Louise MP International BV aan het overnemen. Eerst vooral het creatieve gedeelte, maar inmiddels ook de rest. “Mijn moeder was mijn idool als jong meisje en ik heb bijna alles van haar geleerd. Natuurlijk is het spannend om nu haar bedrijf over te nemen, maar ik ga ervoor.”