Foto: Pixabay

WILLEMSTAD – Wereldwijd is er steeds meer aandacht voor de vrouw: vrouwen staan op, eisen gelijke behandeling en streven naar hogere posities die ze steeds vaker krijgen. Hoe zit dat op Curaçao en hoe doen Curaçaose zakenvrouwen het in het buitenland? We vroegen het vier vrouwen op het eiland.

Tekst gaat verder na de video:

Door Elisa Koek

Danaë Daal (32) is juriste. Ze werkt voor het Ministerie van Algemene Zaken. Danae begon haar carrière al jong: ze wist wat ze wilde en ging ervoor. Ze werkte een aantal jaar voor de overheid op Sint-Maarten waar ze ook een vrouwelijk voetbalteam opzette. Vorig jaar kwam terug naar Curaçao. In de regio ziet ze veel vrouwen in hoge functies, maar in de rest van de wereld minder.

“Je merkt dan, dat hoe hoger je komt, hoe meer mannen je tegenkomt en je je moet aanpassen aan hen.” Danaë laat zich niet uit het veld staan en zorgt dat duidelijk maakt dat ze de kennis en ervaring heeft die nodig is. “Vooral als jonge vrouw is dat soms moeilijker, je moet jezelf bewijzen.”

Kansen pakken
Volgens Danaë moeten vrouwen ook leren hun kansen te pakken, want mannen doen dat ook. “Als wij een kans krijgen, gaan we aan onszelf twijfelen: kan ik het wel, heb ik de juiste ervaring? Een man doet het gewoon en dat moeten wij ook doen.”