Foto: Pixabay

WILLEMSTAD – Wereldwijd is steeds meer aandacht voor de vrouw: vrouwen staan op, eisen gelijke behandeling en streven naar hogere posities die ze steeds vaker krijgen. Hoe zit dat op Curaçao en hoe doen Curaçaose zakenvrouwen het in het buitenland? We vroegen het vier succesvolle vrouwen op het eiland.

Joyceline Lovert (39) is advocate. Samen met twee vrouwelijke collega’s runt ze Eisden Lovert van Oorsouw Attorneys at Law. Volgens Joyceline is het niet altijd makkelijk om serieus genomen te worden. “Ik heb zaken gehad waarbij ik te horen kreeg dat ik te duur was, maar de cliënt later bij een mannelijke collega met minder ervaring hetzelfde betaalt. Mannen zetten hoger en kunnen dat ook maken.”

Toch laat ze zich niet uit het veld slaan: “Ik ben nu op een punt dat ik mijn vrouwtje kan staan en weet dat ik genoeg kennis en ervaring heb.”

Voordelen
Zijn er volgens Joyceline ook voordelen aan het vrouw zijn in de advocatuur? “Zeker! Wij vrouwen zijn nauwkeurig en gevoelig hierdoor kunnen we zaken goed inschatten en zijn we betrokken bij onze cliënt. Ik denk dat dat een streepje voor is.” Wat betreft haar collega’s is ze duidelijk: “We begrijpen elkaar en zijn duidelijk en open tegen elkaar, dat is een hele mooie basis voor een samenwerking.”

Door Elisa Koek